Menu
Your Cart

Респонсив дизайн

Респонсив дизайн

Респонсив дизайн („Responsive“ от лат. – адаптивен, отзивчив, нагаждащ се), представлява вид промяна на стиловете на уеб страници с цел по-удобен и добър и прегледен вид, подходящ за различни мобилни устройства ( смартфони, таблети или лап-топи) с различна резолюция на екрана. По този начин уеб сайта сам разпознава и се адаптира според екрана на мобилното устройство, като разпределя съдържанието си стрямо различната резолюцията. Респонсив сайтовете, изработени с responsive (адаптивен) дизайн, автоматично разпознават големината и резолюцията на мобилното устройство, на което са отворени.
Мобилния интернет променя света. Днес, всички имат смартфони със себе си, постоянно комуникират и търсят информация. В много страни, броят на смартфоните надмина броя на персонални компютри. Ето защо да имате Респонсив сайт (адаптивен сайт за мобилни устройства) е станала важна част Вашето онлайн присъствие.
Ако не сте направили своя уебсайт „приятелски“ за мобилни устройства, ще трябва. Мнозинството от потребителите, посещаващи Вашия сайт, вероятно ще достигат до него с помощта на мобилно устройство (смартфон или таблет).
  1. Ако не сте сигурни дали Вашият сайт е удобен за мобилни устройства, може да направите Mobile Friendly тест на Гугъл!
  2. Ако сте използвали софтуер за управление на съдържанието, като WordPress, Joomla или Opencart, може да проверите ръководство, за персонализиране на софтуера на Вашия сайт.
  3. Ако не използвате такъв софтуер, помислете за наемане на уеб разработчик. Имаме списък с Гугъл препоръки.
  4. Ако сте достатъчно технически подготвени, може да проверите нашия Mobile SEO Guide.
  • Всички тестове и препоръки са на английски и са предоставени от официалния сайт на Гугъл за разработчици!
Ако искате да знаете повече за причините, поради които трябва да се създаде уеб сайт удобен за мобилни устройства, четете нататък!
Настолната версия на сайта може да се окаже трудна за достъп и използване на мобилно устройство. Версията, която не е пригодена за мобилни устройства изисква потребителят да ги събера или увеличава чрез пръстите си съдържанието за да може да го прочете. Повечето потребители ще намерят това за разочароващо и вероятно ще се откажат от сайта. Обратно – сайт, който е удобен за мобилни устройства (т.нар. сайт с Респонсив или Адаптивен дизайн) е четим и веднага може да се използва.
В САЩ 94 % от хората със смартфони търсят локална информация именно на своите телефони!. Интересното е, че 77% от търсенията през мобилни телефони, се осъществява у дома или на работа – все места, където се предполага, че има наличие на настолни компютри!
Наличието на Респонсив дизайн (мобилна версия) е критична за бизнеса и ще продължи да бъде така – независимо дали имате блог за любимият си спортен клуб, работите на интернет страницата за Вашата социална общност, или се занимавате с продажба на продукти на потенциални клиенти.
Уверете се, че посетителите могат да имат добри възможности за разглеждане или пазаруване в сайта Ви, когато го посещават от своите мобилни устройства!