Уърдпрес сайт | WordPress blog

wordpressWordPress (Уърдпрес) първоначално е създаден с идеята за управление на блог, но с течение на времето и подобряване на версиите се създават все повече възможности. Трайна тенденция от последните години е постоянното използване на Уърдпрес сайтове с респонсив дизайн.
Улесната работа със системата, удобното администриране, както и наличието на много допълнителни плъгини и теми с респонсив дизайн (адаптивен дизайн), успяха да превърнат Уърдпрес в топ система за изработка, управление и администриране на динамични сайтове.

WordPress е невероятен инструмент, с който можете да представите нагледно своите идеи в уеб пространството. Основните посоки на развитие на WordPress са да бъде естетически красив, супер удобен, в крак с тенденциите в уеб пространството и насочен към интегриране със социалните мрежи. WordPress е едновременно иновативен, безплатен и супер мощен инструмент за направа на сайтове.

След последната версия WordPress се справя още по-добре с визуализацията на точните размери на изображенията на различни по размери екрани. Дефакто идеята за респонсив дизайн е заложена още в ядрото на Уърдпрес, а с необятния избор на безплатни или платени теми – изборът на дизайн е още по-лесен.

Много важен показател е лесното и интуитивно администриране, преведено на български. От страна на администратора, техническата поддръжка на Уърдпрес (web support) не изисква супер задълбочени познания по програмиране, както при други системи с отворен код. Допълнително предимство е и опциите за защита от неоторизиран достъп до админ панела.

WordPress може да се използва и за направа на онлайн магазин, с инсталиране и точни настройки на полпулярният плъгин Woo commerce.

WordPress предлага отлични възможности за СЕО оптимизация, благодарение на внедрените в себе си функции като pingbacks и trackbacks. За по-придричивите потребители има голям набор от специализирани плъгини (разширения) за допълнителна СЕО оптимизация на Уърдпрес.

WordPress е CMS (Content Management System) – Система за управление на съдържанието с отворен код. Други известни системи за управление на съдържанието са Joomla, Magento, Opencart.

За предимствата на WordPress пред Joomla може да прочетете тук:

Джумла срещу Уърдпрес | Joomla vs WordPress

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Към началото