Превенция

Уважаеми Дами и Господа,

Поради нарастващите заплахи  от кибер атаки или внедряване на злонамерен код на уеб сайтове в световен мащаб, искаме да акцентираме вниманието Ви върху нуждата от превенция на Вашите сайтове.

Както казва една от Водещите Хостинг компании – Превенцията е най-добрата защита!

От началото на 2014 година стартираме  кампания „Превенция“ за увеличаване на сигурността на всички уеб сайтове, изработени от мен и моя екип. В повечето от тях, като основа се използват различни CMS (content management system), които имат нужда от ежемесечно обновление на софтуера и внедрените различни модули. Такива са WordPress, Joomla, Open Cart и др.

Ако Вашият сайт не е обновяван повече от година, то той има нужда от сериозен ъпдейт. Възможно е част от използваните модули да не са съвместими с последната версия на използвания софтуер. Това налага тяхната подмяна с модули, който са актуални.

Възможна е (а и е желателно) смяна и на дизайна. Все пак клиентите очакват Вашата компания да се развива!

По-съществен е въпросът със сайтове изработени преди повече от 2 години  (2010 – 2013). При тях ъпдейт е невъзможно да се направи, а се изисква цялостно преинсталиране на сайта. Такива стари сайтове са любимо място за атака, понеже са с „отворени врати“ – използвания защитен софтуер е морално остарял и за съжаление в повечето случаи нефункционален.

Превенция
Към началото